Kerk- en Concertkoor Lommel Heide-Heuvel

Dirigent

Na ons 11 jaar te hebben geleid, heeft Lut Diliën in september 2013 het dirigeerstokje overgedragen aan onze huidige dirigent Jeroen Driessens. We houden Lut in onze herinnering en blijven haar dankbaar voor haar grote inzet en professionele leiding!

De Belgische bariton Jeroen Driessens (°1987) studeerde in 2011 met onderscheiding af als master in de muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 2012 behaalde hij er ook zijn aanvullend diploma in de specifieke lerarenopleiding. Hij kreeg er zangopleiding bij Dina Grossberger, Gerda Lombaerts en Johan Uytterschaut. Eerder studeerde hij in de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt bij Anja Van Engeland. Hij volgde masterclasses bij Marie-Cécile Moerdijk

Jeroen werkte als solist mee aan tal van boeiende projecten. Hij zong o.a. de baritonpartij in de Johannespassie van J.S. Bach o.l.v. Kurt Bikkembergs in het Lemmensinstituut van Leuven, de bassolo in de wereldpremière van het Te Deum van Sebastiaan Van Steenberge in de basiliek van Tongeren, de Christusrol in de Marcuspassie van Reinhard Keiser, de rol van Maximilian in Candide van L. Bernstein in de Stadsschouwburg van Leuven en de titelrol in de musical Klokkenluider van de Notre-Dame in de Soeverein-arena van Lommel.  Hij maakte in 2012 deel uit van het artiestenteam van het gerenommeerde Dinner Theater Inspiration Point in Valkenswaard (NL). Zijn prille carrière als solozanger werd in oktober 2012 bekroond met de Kunstaanmoedigingsprijs van Stad Lommel.

Naast solozang is ook koormuziek een grote passie van Jeroen. Hij maakte in 2006 zijn dirigeerdebuut bij jeugdkoor Lokomotion. Sinds 2013 dirigeert Jeroen Het Daghet. Als koorlid deed Jeroen mee met verscheidene projecten in het Lemmensinstituut, waaronder de Mattheuspassie van J.S. Bach, een cd-opname in de kathedraal van Mechelen en de uitvoering van oude muziek met het kamerkoor o.l.v. Erik Van Nevel. In 2013 tourde hij met "Meesters en Gezellen", een project van het Nederlands Kamerkoor, doorheen het noorden van Nederland. 

Jeroen is eveneens actief als muziekdocent. Hij gaf hoofdvak zang in de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt en muzikale opvoeding in het SFC-college in Heusden-Zolder. Tijdens zijn stage voor de lerarenopleiding doceerde hij stemvorming in het Lemmensinstituut.

Klik hier voor de website van Jeroen.

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb